14 Temmuz 2023 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 32248

YÖNETMELİK

Karadeniz Teknik Üniversitesinden:

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS

EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 7/10/2017 tarihli ve 30203 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Bir dersin yerel kredi değeri, o dersin haftalık teorik ders saatlerinin tamamı ile varsa bu dersin uygulama, laboratuvar, atölye, bitirme çalışması, proje, seminer ve benzeri çalışmaların haftalık saatlerinin yarısının toplamından oluşur.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin beşinci fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Üniversiteden ayrılan, çıkarılan, kaydı silinen veya mezun olan öğrencinin öğrenci kimlik kartı iptal edilir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına yazılı olarak” ibaresi “Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “bulunduğu” ibaresi “en son alındığı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Notlar, değerlendirmeye alınan öğrenci sayısı 10’dan çok olan derslerde bağıl sisteme, değerlendirmeye alınan öğrenci sayısı 10 veya daha az olan derslerde ise mutlak sisteme göre harfli notlara dönüştürülür ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından internet ortamında ilan edilir.”

MADDE 6- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7- Bu Yönetmelik hükümlerini Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü yürütür.