7 Ağustos 2023 PAZARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 32272

YÖNETMELİK

Dokuz Eylül Üniversitesinden:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KOZMETOLOJİ UYGULAMA VE

ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 16/1/2023 tarihli ve 32075 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Dokuz Eylül Üniversitesi Kozmetoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5- (1) Merkezin amacı kozmetoloji alanında verilen eğitime katkıda bulunmak, Üniversite içindeki tanı ve tedavi olanaklarını geliştirmek amacıyla kozmetoloji alanında bilimsel çalışmalar yapmak, bunun için gerektiğinde ulusal ve uluslararası klinikler ve diğer kuruluşlarla akademik işbirliği yapmak ve toplumsal farkındalığı arttırmaktır.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) İlgili mevzuat hükümlerine göre uygulamasına izin verilmiş olan kozmetoloji yöntemlerini araştırmak.

b) Kozmetoloji alanında bilimsel çalışmalar yapmak için gereken araştırma laboratuvarlarını kurmak, kurulmuş olanları desteklemek ve araştırmacıların kullanımına sunmak, diğer ulusal veya uluslararası uygulama ve araştırma merkezleri ve laboratuvarlarla işbirliği içinde uygulama, eğitim ve araştırmalar yapmak.”

“e) Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından yayımlanan müfredat dahilinde, eğitim müfredatında kozmetik işlemlerin yer aldığı anabilim dalı, bilim dalı ve bölümlerin uzman hekimlerine ve uzmanlık öğrencilerine ve ilgili mevzuatta bu konuda eğitim alması uygun görülen hekimlere konuyla ilgili eğitimler vermek.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Müdüre çalışmalarında yardımcı olmak üzere, Üniversite öğretim elemanları arasından en fazla iki kişi Rektör tarafından müdür yardımcısı olarak görevlendirilebilir. Müdürün görevi başında olmadığı zamanlarda yardımcılardan birisi Müdüre vekâlet eder. Müdür yardımcılarının görev süresi en çok üç yıldır. Müdürün görevi sona erdiğinde müdür yardımcılarının da görevi sona erer.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Yönetim Kurulu, Müdürün daveti üzerine yılda en az iki defa salt çoğunlukla toplanır ve kararlar oy çokluğu ile alınır. Yönetim Kurulu toplantısına üst üste üç defa izinsiz ve mazeretsiz katılmayan üyenin üyeliği, Yönetim Kurulu kararı ile sona erdirilir.”

MADDE 5- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü yürütür.