10 Eylül 2023 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 32305

YÖNETMELİK

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden:

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE

LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

MADDE 1- 27/11/2006 tarihli ve 26359 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (1) ve (7) numaralı alt bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“1) Başarılı notlar: AA, BA, BB, CB, CC notlarıdır. Bunlardan birini almış olan öğrenci, o dersi başarmış sayılır. Kredisiz derslerini ve staj çalışmasını başarı ile tamamlayan öğrencilere (G) geçer notu verilir. İş yeri eğitimi modeli kapsamında eğitim-öğretim veren birimlerde öğrencinin işletmede mesleki eğitim kapsamındaki değerlendirme notu, sisteme ders notu olarak işlenir. Aynı zamanda bu değerlendirme notu, akademik başarı notu değerlendirmelerine dahil edilir.”

“7) Sınavlarda kopya çeken, kopya çekme girişiminde bulunan, sınava hile karıştıran ve kopya çektiği ilgili öğretim elemanınca sınav evrakının incelenmesi sonucu sonradan anlaşılan öğrenciye, o sınav için sıfır (0) verilir ve ilgili öğrenci hakkında 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümlerine göre işlem yapılır.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Mezun olan öğrenciye, diploma bir defaya mahsus olmak üzere verilir. Diplomanın kaybedilmesi, tahribata uğraması ya da mahkeme kararına dayalı olarak kimlik bilgilerinde değişiklik yapılması halinde Senato tarafından belirlenen esaslara göre işlem yapılır.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Öğrencinin, 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümlerine göre yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almış olması,”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 39 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 39- (1) Öğrencilerin disiplin iş ve işlemleri, 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümlerine göre yürütülür.”

MADDE 5- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6- Bu Yönetmelik hükümlerini Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü yürütür.