30 Ocak 2024 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 32445

YÖNETMELİK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden:

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ VE

SPORCU SAĞLIĞI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

 

MADDE 1- 25/12/2017 tarihli ve 30281 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin adı “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 1 inci ve 2 nci maddelerinde yer alan “Spor Bilimleri ve Sporcu Sağlığı” ibareleri “Spor Bilimleri” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu,

b) Merkez: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezini,

c) Müdür: Merkezin Müdürünü,

ç) Müdür Yardımcıları: Merkezin müdür yardımcılarını,

d) Rektör: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörünü,

e) Spor alanları: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine ait her türlü spor tesislerini,

f) Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini,

g) Üniversite Yönetim Kurulu: Üniversitenin Yönetim Kurulunu,

ğ) Yönetim Kurulu: Merkezin Yönetim Kurulunu,

ifade eder.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5- (1) Merkezin amaçları; başta geleneksel oyun ve sporlarla ilgili olmak üzere, beden eğitimi ve spor bilimleri alanında akademik çalışmalar yapmak, projeler geliştirmek, kurs ve seminerler düzenlemek, programlar ve uygulamalar aracılığı ile Üniversitenin kamu kurum ve kuruluşları, spor federasyonları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak, beden eğitimi ve spor bilimlerinde bilgi üretimine yönelik imkânlar hazırlamak, araştırmalar yapmak, Üniversitenin spor alanlarını kullanmak, spor sakatlıklarının teşhis ve tedavisine yardımcı olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği sağlamak, yetenek seçimi ve spora yönlendirme konularında çalışmalar yapmaktır.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 6- (1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

a) Geleneksel oyun ve sporlarla ilgi araştırmalar yapmak, uygulama eğitimi vermek, ulusal ve uluslararası tanıtımını yapmak.

b) Beden eğitimi ve spor bilimleri ile ilgili bilgi üretimine yönelik akademik çalışmalar yapmak, projeler geliştirmek; konferans, sempozyum, seminer, kongre ve kurslar düzenlemek.

c) Üniversite öğrencilerinin ve araştırmacıların beden eğitimi ve spor bilimleri alanlarında yapmak istedikleri bilimsel araştırmalara imkan sağlamak, yeni uygulama modelleri geliştirmek, yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarını paylaşmak.

ç) Spor bilimleri alanında sürekli eğitim sağlayarak bölgedeki spor bilimleri konusundaki hizmet kalitesini artırmak.

d) Merkezin amaçları ve faaliyetlerine yönelik olarak kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörün; spor alanındaki ihtiyaçlarına yönelik danışmanlık hizmeti sunmak, sporla ilgili konularda projeler yürütmek.

e) Farklı yaş gruplarına uygun fiziksel aktivite programları düzenlemek.

f) Özel grupların ve engellilerin fiziksel ve ruhsal sağlıklarının gelişiminin desteklenmesi için sportif programlar düzenlemek.

g) Düzenlediği programlar, projeler ve uygulamalar aracılığı ile Üniversitenin kamu kurum ve kuruluşları, spor federasyonları, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla ilişkilerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 8- (1) Müdür; Rektör tarafından Üniversitede görev yapan ve Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan öğretim üyeleri arasından görevlendirilir. Müdürün görev süresi üç yıldır. Süresi biten Müdür tekrar görevlendirilebilir. Göreve vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir Müdür görevlendirilir.

(2) Müdürün önerisi üzerine, Üniversitede görev yapan öğretim elemanları arasından iki kişi müdür yardımcısı olarak Rektör tarafından görevlendirilir. Müdür yardımcıları, Müdür tarafından verilen görevleri yapar. Müdürün görev süresi sona erdiğinde müdür yardımcılarının da görevi sona erer. Müdürün bulunmadığı hallerde yardımcılarından birisi vekil bırakılır.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 9- (1) Müdürün görevleri şunlardır:

a) Merkezi temsil etmek.

b) Yönetim Kurulu gündemini hazırlamak, toplantıya çağırmak ve Yönetim Kurulu toplantısını yönetmek.

c) Yönetim Kurulu kararlarını uygulamak ve yönetim ile ilgili işleri yürütmek.

ç) Merkezin amaçlarına uygun olarak ilgili kurumlarla işbirliği yapmak.

d) Merkezin faaliyetleri ile ilgili raporları Yönetim Kuruluna sunarak yapılması gereken işler hakkında önerilerde bulunmak.

e) Merkezin çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlamak.

(2) Müdür, Merkez çalışmalarının düzenli yürütülmesinden ve Merkezin geliştirilmesinden Rektöre karşı birinci derecede sorumludur.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 10- (1) Yönetim Kurulu; Müdür ve Müdür yardımcıları dâhil yedi öğretim elemanından oluşur. Yönetim Kurulunun Müdür ve yardımcıları haricindeki dört üyesi, Müdürün teklif edeceği Üniversite öğretim elemanları arasından Rektör tarafından üç yıl için görevlendirilir. Görev süresi dolan Yönetim Kurulu üyeleri aynı usulle tekrar görevlendirilebilir. Yönetim Kurulu, Müdürün çağrısı üzerine üye tam sayısının salt çoğunluğu ile iki ayda bir toplanır ve oy çokluğu ile karar alır. Oyların eşitliği halinde Müdürün oyu yönünde karar alınmış sayılır. Müdür gerekli durumlarda Yönetim Kurulunu toplantıya çağırabilir.”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 11- (1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin amaçlarına uygun çalışma esaslarını belirlemek.

b) Merkezin amaçları doğrultusunda araştırma ve uygulamaları yönlendirmek, çalışma gruplarını oluşturmak ve bunları organize etmek.

c) Merkezin yıllık faaliyet raporunu hazırlamak.

ç) Merkezin bilimsel ve idari plan ve programını hazırlamak ve Rektörlüğe sunmak.

d) İlgili mevzuat çerçevesinde verilen diğer görevleri yapmak.”

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 11/A maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 11/A- (1) Danışma Kurulu, Üniversitenin paydaşlarını temsil eden en fazla on bir üyeden oluşur. Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üye tekrar görevlendirilebilir. Müdürün görev süresinin bitmesi veya görevinden ayrılması durumunda Danışma Kurulu üyelerinin de görevi kendiliğinden sona erer.

(2) Danışma Kurulunda yer alacak paydaşlar aşağıdaki şekilde belirlenir:

a) İç paydaşları temsil etmek üzere görevlendirilecek üyeler; Merkezin oluşum amaçlarına ve faaliyet alanlarına katkı yapacak öğretim elemanları arasından Müdür tarafından önerilen, Yönetim Kurulu tarafından teklif edilen ve Rektör tarafından görevlendirilen kişilerden oluşur.

b) Dış paydaşları temsil etmek üzere seçilecek üyeler; muvafakatler olması kaydıyla Merkezin oluşum amaçlarına ve faaliyet alanlarına doğrudan katkı yapacak dış paydaş temsilcilerinden Yönetim Kurulunun teklifi ve Rektörün onayı ile görevlendirilen kişilerden oluşur.

(3) Danışma Kurulu; Müdürün çağrısı üzerine yılda en az bir defa ve/veya gerekli hallerde olağanüstü toplanır. Toplantılar, katılan üyelerle yapılır.”

MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin 11/B maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 11/B- (1) Danışma Kurulu istişari bir organ olup görevleri şunlardır:

a) Merkezin genel stratejilerini ve politikalarını oluşturmaya yardımcı olmak.

b) Merkezin faaliyetleri doğrultusunda dış paydaşlarla işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak üzere Yönetim Kuruluna önerilerde bulunmak.”

MADDE 12- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 13- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 14- Bu Yönetmelik hükümlerini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü yürütür.