25 Ağustos 2024 PAZAR

Resmî Gazete

Sayı : 32643

YÖNETMELİK

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinden:

İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

MADDE 1- 10/2/2020 tarihli ve 31035 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Her yarıyılın normal öğretim süresi ara sınavlar hariç en az on dört hafta veya yetmiş iş günüdür.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“(2) İkinci itiraz, birinci itiraz sonucunun bildirildiği tarihi izleyen beş iş günü içinde yapılır. Bu durumda ilgili dekanlık o dersin öğretim elemanı dışında üç öğretim elemanından oluşan bir komisyon kurar. Komisyon sınav kağıdında maddi hata olup olmadığını inceler. Maddi hata olması halinde yeni notu belirleyip ilgili formda bunu belirtir. Komisyon cevapların içeriği ile ilgili bir değerlendirme ve buna dayalı not değişikliği yapmaz. İnceleme sonucu ilgili yönetim kurulu tarafından beş iş günü içinde karara bağlanır.”

“Bu şekilde yapılacak düzeltmeler diğer öğrencilerin kesinleştirilmiş harfli başarı notlarını etkilemez.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “bütünleme sınavı notunun” ibaresinden sonra gelmek üzere “100 tam not üzerinden” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) (S), (EX), (DD) ve daha yukarı not alan öğrenci o dersten başarılı sayılır; (FD), (FF), (U), (NA), (-1/NP) notu alan ise başarısız olup o dersi tekrarlaması gerekir.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Ancak, rahatsızlığı ve tedavi sürecinin devam etmesi nedeniyle kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenciler ile hükümlü öğrenciler için mazereti ilgili yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek azami öğretim süresinden sayılmadan dört yarıyıldan fazla kayıt dondurulabilir.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Üniversiteden çıkarılma cezası alan öğrencinin 2547 sayılı Kanun hükümlerine göre, ilgili yönetim kurulu kararı ile kaydı silinir. Üniversite ile ilişiği kesilir, dosyasındaki diploma ve diğer belgeleri verilir.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” ibaresi “2547 sayılı Kanun” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 32 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 32- (1) Her türlü tebligat, öğrencinin Üniversiteye kayıt esnasında bildirdiği daimi adrese yapılmak suretiyle tamamlanmış sayılır. Tebligata elverişli bir elektronik adres vererek bu adrese tebligat yapılmasını isteyen öğrencinin, vermiş olduğu elektronik adrese ve/veya kayıt sırasında tanımlanan kurumsal e-posta adresine elektronik yolla da tebligat yapılabilir.

(2) Üniversiteye kaydolurken beyan ettiği adresi yanlış veya eksik olarak bildiren veya ikamet adresini değiştirdiği halde bu durumu ilgili birime bildirmeyen veya yanlış ya da eksik bildiren, Öğrenci Bilgi Sisteminde güncelleme yapmamış olan öğrencinin beyan ettiği adrese veya kayıt esnasında tanımlanan kurumsal e-posta adresine yapılacak tebligatlar kendisine ulaşmış sayılır.”

MADDE 10- Bu Yönetmelik 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girer.

MADDE 11- Bu Yönetmelik hükümlerini İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü yürütür.