TEBLİĞ

                Dış Ticaret Müsteşarlığından:

DIŞ TİCARETTE STANDARDİZASYON TEBLİĞİ

TEBLİĞ NO: (2006/13)

                MADDE 1 – İthal edilecek kişisel koruyucu donanım ürünlerinin, 9/2/2004 tarih ve 25368 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliğine uygun ve güvenli olması zorunludur.

                MADDE 2 – Avrupa Birliği’nde serbest dolaşıma girmemiş ve Serbest Dolaşıma Giriş Rejimine tabi tutulmak istenen ekli listedeki (Ek 1) ürünlerin anılan Yönetmeliğe uygun olup olmadığına dair denetimler Dış Ticaret Müsteşarlığı Bölge Müdürlüklerine bağlı Dış Ticarette Standardizasyon Denetmenleri Grup Başkanlıklarınca yapılır.

                MADDE 3 – Söz konusu ürünlerin ithalatı için ithalatçı veya temsilcisi, başvuru formunu (Ek 2)  tanzim ederek, ekli listede  (Ek 3)  belirtilen ilgili Dış Ticarette Standardizasyon Denetmenleri Grup Başkanlığı’na başvurur.

                MADDE 4 – Yapılan denetimlerde ürüne ilişkin mevzuat hükümlerine herhangi bir aykırılığın tespit edilmemesi halinde, ithalatçıya veya temsilcisine, gümrüklere ibraz edilmek üzere uygunluk belgesi verilir.

                MADDE 5 – Ürünün teknik düzenlemesine uygunluğu belgelenmiş olsa dahi, yapılan denetimler sonucunda teknik mevzuatına aykırı ve/veya güvensiz olduğunun tespiti halinde keyfiyet, red sebeplerini içeren bir yazıyla firmaya ve gümrük idaresine bildirilir ve söz konusu ürünün ithalatına gümrük idarelerince izin verilmez.

                MADDE 6 – İthalatçı, ithal ettiği ürünün ilgili teknik düzenlemeye uygun ve güvenli olmasından 11/7/2001 tarih ve 24459 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik  Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun  hükümlerince sorumludur.

                MADDE 7 – Bu Tebliğde yer alan hususlarla ilgili olarak uygulamaya yönelik önlemleri almaya ve gerekli düzenlemeleri yapmaya Dış Ticaret Müsteşarlığı (Dış Ticarette Standardizasyon Genel Müdürlüğü) yetkilidir.

                MADDE 8 – Bu Tebliğde yer almayan hususlarda ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

                MADDE 9 – 30/4/2005 tarih ve 25801 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2005/14 sayılı DTS Tebliği yürürlükten kaldırılmıştır.

                MADDE 10 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

                MADDE 11 – Bu Tebliğ hükümlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın bağlı olduğu Bakan yürütür.

 

Ekleri İçin Tıklayınız